Tapiokový škrob je pro příznivce pro-metabolického přístupu známý především díky EliHealth a jejímu receptu na domácí bezlepkové muffiny, který najdete v Pro-metabolickém receptáři a základním průvodci ke zdraví dle lidské fyziologie.
TIPY K POUŽITÍ:
Škrob je vhodný pouze pro tepelné zpracování:
- příprava bezlepkových mufffinů dle EliHealth
- příprava slaných i sladkých těst
- výroba pudinků
- na zahušťování polévek a sosů
Tapiokový škrob můžete používat samostatně nebo v kombinaci s jinými druhy bezlepkových mouk.
Pokud ho chcete použít na zahuštění, rozmíchejte ho nejdříve v trošce studené vody, stejně tak při výrobě pudinků, kdy je postup totožný jako s tím kupovaným.
Tapiokový škrob má vynikající pekařské vlastnosti a neutrální chuť. Plnohodnotně nahradí nevhodnou lepkovou mouku. Pečivo z něj je velmi jemné, vláčné, méně se drolí a vydrží déle. Tapiokový škrob je výtažek z maniokové mouky. Maniok je druh hlízy.
Složení: 100% škrob z kořene manioku jedlého
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota: 1481 kJ/354 kcal
Tuky: 0,03 g (z toho nasycené mastné kyseliny 0,02 g)
Sacharidy: 88 g (z toho cukry 0 g)
Bílkoviny: 0,3 g
Sůl: 0,003 g
Skladování: Skladujte v suchu, chraňte před teplem
Kód | Kód: 993 |
---|---|
Kategorie: | Potraviny |
Hmotnost: | 1 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.