BIO nicaragua coassan women´s project
100% arabika
mléčná čokoláda, badyán a červená jablka
Káva, která je výsledkem spolupráce s dalšími farmářkami z Nikaragui, konkrétně se 6 ženami z kooperativy COASSAN v regionu Jinotega. V této ručně sbírané kávě můžete cítit tóny mléčné čokolády, badyánu a lehkou živost červených jablek. Káva je nasládlá, má střední tělo a nízkou aciditu.
Doporučená příprava:
Káva je vhodná na espresso, domácí espresso, či pro přípravu v moka konvičce.
Detailní informace
Země původu: Nikaragua (region Jinotega)
Producent: Kooperativa COASSAN
Farmy a farmářky: Buena Esperanza (Migdalia Lopez Gutierrez), San Antonio (Eulogia Amada Hernandez), San Juan (Julia Venicia Picado Estrada), La Fuente (Digna Isidra Ubeda), El Espino (Emerita Del Socorro Palacios), La Bendicion (Yahaira Chavarría)
Nadmořská výška: 1.000 m n.m. – 1.050 m n.m.
Odrůda: Caturra, Catimor, Catuai, Parainema
Zpracování: promyté
Stupeň pražení: střední
Chuťový profil: mléčná čokoláda s tóny badyánu a červených jablek
Aroma: mléčná čokoláda, badyán
Tělo: střední
Kyselost: nízká, sladká
espresso směs dejavu
100% arabika
vyrovnaná chuť sladké čokolády
Směs obsahuje 100% arabiky z Brazílie a Nicarugui, které pražíme odděleně a mícháme ve vyladěném poměru až po upražení. V chuti je výrazné kakao, hořká čokoláda a mandle. Výborná je pochopitelně jako espresso, ale hodí se také pro přípravu v moka konvičce a v džezvě.
Doporučená příprava
Směs 100% arabik Dejavu je pečlivě sestavená pro ideální espresso. Hodí se také na přípravu v moka
konvičce a v džezvě.
Detailní informace
Brasil Olhos d’ Agua
Země původu: Brazílie (region Alta Mogiana)
Producenti: rodina Paula Toleda Campos
Nadmořská výška: 1 030 m n.m.
Odrůda: žlutý catuai
Zpracování: natural
Stupeň pražení: střední
Aroma: sladké kakao
Chuť: kakao, lískový oříšek, rozinky
Podchuť: rozinky
Kyselost: nízká
Tělo: plné, krémové
Nikaragua Norlan & Uriel Chavarría promytá
Země původu: Nikaragua (region Matagalpa)
Producenti: bratři Norlan & Uriel Chavarría
Farma: El Progreso
Nadmořská výška: 1 050 m n.m.
Druh: 100 % arabika
Odrůda: Sarchimor
Sběr: ruční
Zpracování: promyté
Stupeň pražení: středně tmavé
Chuťový profil: sladká mléčná čokoláda, anýz, třtinový cukr, zralý černý rybíz
Aroma: anýz, mléčná čokoláda
Tělo: plné
Kyselost: nízká, sladká
BIO Peru ande peruanos
100% arabika
nugát, brusinky, křížaly
Ideální na přípravu espressa, má plné tělo a sladkou aciditu. Těšit se můžete na sladkou chuť nugátu, s křížalovo – brusinkovými tóny. Pochází od pěstitelů z neziskového sociálního podniku založeném v Jaénu, který se zaměřuje na pěstování kávy udržitelným a šetrným způsobem, přičemž farmáři pečlivě dbají na ochranu půdy, vody, flóry a fauny.
Doporučená příprava:
Díky středně tmavému pražení si kávu nejlépe vychutnáte připravenou jako espresso nebo v moka konvičce. Ucítíte sladkou chuť nugátu, brusinek a křížal. Mnohé potěší svou nízkou kyselostí.
Detailní informace
Země původu: Peru (region Cajamarca)
Producent: Ande Peruanos coffee producers association
Nadmořská výška: 1.800 m n.m.
Odrůda: Typica, Catuai, Bourbon
Zpracování: promyté
Stupeň pražení: středně tmavé
Aroma: čokoláda, rozinky
Tělo: plné
Kyselost: nízká, sladká
BIO uganda rwenzori mountains bukonzo
100% arabika
sladká čokoláda, angrešt, anýz
Káva potěší nízkou aciditou a bohatou sladkou chutí. Pochází z oblasti Rwenzori Mountains, kde jsou ideální podmínky pro pěstování kávovníků. Káva má plné, krémové tělo a jedinečný chuťový profil. Intenzivní chuť sladké čokolády dokonale doplňuje angrešt a anýz. Čokoláda s anýzem jsou dominantní i ve vůni.
Doporučená příprava
Kávu si díky krémovému a plnému tělu nejlépe vychutnáte připravenou v moka konvičce nebo jako espresso. Chybu ale neuděláte ani když ji použijete na alternativní způsoby přípravy.
Detailní informace
Země původu: Uganda (region Rwenzori Mountains)
Producent: Bukonzo organic farmers cooperative union, micro washing station Kyalhumba
Nadmořská výška: 1200 – 2000 m n.n.
Odrůda: SL14, SL28
Sběr: ruční
Zpracování: promyté
Stupeň pražení: střední
Chuť: komplexní a intenzivní chuť sladké čokolády, angreštu a anýzu
Kyselost: sladká, nízká
Tělo: plné, krémové
Kód | Kód: 979/BIO 979/SME 979/BIO2 979/SME2 979/BIO5 979/BIO6 Zvolte variantu |
---|---|
Kategorie: | Potraviny |
Obsah: | 250 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.