Káva mamacoffee, různé druhy

Vysoce kvalitní kávy "mamacoffee" jsou opravdu gurmánským zážitkem. Dováží se napřímo od farmářů, se kterými je navázaná dlouhodobá spolupráce. Kávy nesou většinou také označení bio a fair trade.

305 Kč 279 Kč 305 Kč 279 Kč 325 Kč 325 Kč od 279 Kč
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu

nicaragua women´s project

100% arabika
mléčná čokoláda, badyán a červená jablka

nicaragua

Káva, která je výsledkem spolupráce s dalšími farmářkami z Nikaragui, konkrétně se 6 ženami z kooperativy COASSAN v regionu Jinotega. V této ručně sbírané kávě můžete cítit tóny mléčné čokolády, badyánu a lehkou živost červených jablek. Káva je nasládlá, má střední tělo a nízkou aciditu.

Doporučená příprava:
Káva je vhodná na espresso, domácí espresso, či pro přípravu v moka konvičce.

Detailní informace
Země původu: Nikaragua (region Jinotega)
Producent: Kooperativa COASSAN
Farmy a farmářky: Digna Ubeda, Yahaira Chavarria, Migdalia Lopez gutierrez, Eulogia Amada Hernandez Picado
Nadmořská výška: 1.000 m n.m. – 1.150 m n.m.
Odrůda: Caturra, Catimor, Catuai, Parainema
Zpracování: promyté
Stupeň pražení: střední
Chuťový profil: mléčná čokoláda s tóny badyánu a červených jablek
Aroma: mléčná čokoláda, badyán
Tělo: střední
Kyselost: nízká, sladká

espresso směs dejavu

100% arabika
vyrovnaná chuť sladké čokolády

dejavu

Směs obsahuje 100% arabiky z Brazílie a Nicarugui, které pražíme odděleně a mícháme ve vyladěném poměru až po upražení. V chuti je výrazné kakao, hořká čokoláda a mandle. Výborná je pochopitelně jako espresso, ale hodí se také pro přípravu v moka konvičce a v džezvě.

Doporučená příprava
Směs 100% arabik Dejavu je pečlivě sestavená pro ideální espresso. Hodí se také na přípravu v moka
konvičce a v džezvě.

Detailní informace

Brasil Olhos d’ Agua

Země původu: Brazílie (region Alta Mogiana)
Producenti: rodina Paula Toleda Campos
Nadmořská výška: 1 030 m n.m.
Odrůda: žlutý catuai
Zpracování: natural
Stupeň pražení: střední
Aroma: sladké kakao
Chuť: kakao, lískový oříšek, rozinky
Podchuť: rozinky
Kyselost: nízká
Tělo: plné, krémové

Nikaragua Norlan & Uriel Chavarría promytá

Země původu: Nikaragua (region Matagalpa)
Producenti: bratři Norlan & Uriel Chavarría
Farma: El Progreso
Nadmořská výška: 1 050 m n.m.
Druh: 100 % arabika
Odrůda: Sarchimor
Sběr: ruční
Zpracování: promyté
Stupeň pražení: středně tmavé
Chuťový profil: sladká mléčná čokoláda, anýz, třtinový cukr, zralý černý rybíz
Aroma: anýz, mléčná čokoláda
Tělo: plné
Kyselost: nízká, sladká

BIO Peru ande peruanos

100% arabika
nugát, brusinky, křížaly

peru

Ideální na přípravu espressa, má plné tělo a sladkou aciditu. Těšit se můžete na sladkou chuť nugátu, s křížalovo – brusinkovými tóny. Pochází od pěstitelů z neziskového sociálního podniku založeném v Jaénu, který se zaměřuje na pěstování kávy udržitelným a šetrným způsobem, přičemž farmáři pečlivě dbají na ochranu půdy, vody, flóry a fauny.

Doporučená příprava:
Díky středně tmavému pražení si kávu nejlépe vychutnáte připravenou jako espresso nebo v moka konvičce. Ucítíte sladkou chuť nugátu, brusinek a křížal. Mnohé potěší svou nízkou kyselostí.

Detailní informace
Země původu: Peru (region Cajamarca)
Producent: Ande Peruanos coffee producers association
Nadmořská výška: 1.800 m n.m.
Odrůda: Typica, Catuai, Bourbon
Zpracování: promyté
Stupeň pražení: středně tmavé
Aroma: čokoláda, rozinky
Tělo: plné
Kyselost: nízká, sladká

BIO uganda rwenzori mountains bukonzo

100% arabika
sladká čokoláda, angrešt, anýz

uganda

Káva potěší nízkou aciditou a bohatou sladkou chutí. Pochází z oblasti Rwenzori Mountains, kde jsou ideální podmínky pro pěstování kávovníků. Káva má plné, krémové tělo a jedinečný chuťový profil. Intenzivní chuť sladké čokolády dokonale doplňuje angrešt a anýz. Čokoláda s anýzem jsou dominantní i ve vůni.

Doporučená příprava
Kávu si díky krémovému a plnému tělu nejlépe vychutnáte připravenou v moka konvičce nebo jako espresso. Chybu ale neuděláte ani když ji použijete na alternativní způsoby přípravy.

Detailní informace
Země původu: Uganda (region Rwenzori Mountains)
Producent: Bukonzo organic farmers cooperative union, micro washing station Kyalhumba
Nadmořská výška: 1200 – 2000 m n.n.
Odrůda: SL14, SL28
Sběr: ruční
Zpracování: promyté
Stupeň pražení: střední
Chuť: komplexní a intenzivní chuť sladké čokolády, angreštu a anýzu
Kyselost: sladká, nízká
Tělo: plné, krémové

 

 

Kód Kód: 979/BIO 979/SME 979/BIO2 979/SME2 979/BIO5 979/BIO6 Zvolte variantu
Kategorie: Potraviny
Obsah: 250 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola