Lyofilizace je šetrný způsob sušení, který v plodech zachovává všechny obsažené živiny. Na přípravu 20 g sušených jahod je potřeba přibližně 200 g čerstvě nasbíraných jahod.
Použití: vhodné k přímé konzumaci, do jogurtů, tvarohů, koktejlů, smoothie, kaší, zmrzliny nebo dezertů. Lze použít i na přípravu čaje.
Výživové údaje na 100 g: energetická hodnota 1070 kJ/252 kcal, tuky 4,1 g z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g, sacharidy 56 g z toho cukry 14 g, bílkoviny 7,2 g, sůl 0 g.
Složení: 100% plody jahodníku velkoplodého (Fragaria annanassa) lyofilizované z ekologického zemědělství.
Kód | Kód: 1013 |
---|---|
Kategorie: | Potraviny |
Hmotnost: | 0.05 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář