Borůvky se suší lyofilizací - sušením mrazem při nízkém tlaku. Lyofilizace je šetrný způsob sušení, který v plodech zachovává všechny obsažené živiny. Na přípravu 20 g sušených borůvek je potřeba přibližně 200 g čerstvě nasbíraných borůvek.
Použití: vhodné k přímé konzumaci, do jogurtů, tvarohů, koktejlů, smoothie, kaší, zmrzliny nebo dezertů. Lze použít i na přípravu čaje.
Výživové údaje na 100g: energetická hodnota 1306 kJ/311 kcal, tuky 1,6 g z toho nasycené mastné kyseliny 0,4 g, sacharidy 82 g z toho cukry 50 g, bílkoviny 5,4 g, sůl 0 g.
Složení: 100% plody brusnice borůvky (Vaccinium Myrtillus) lyofilizované z ekologického zemědělství.
Kód | Kód: 996 |
---|---|
Kategorie: | Potraviny |
Hmotnost: | 0.05 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář